seneste opdatering: januar 2018

22 år på nettet  
 

Hjembæksiden kan her i december 2018 fejre sin 21 års fødselsdag. Samtidig er det vist nok den ældste eksisterende, lokale side, på nettet.
Da vi startede op i 1997 var der simpelt hen ingen andre sider, som man kunne hugge inspiration fra. Det var bare deruda' uden nogen form for manual (hvad siden da også ofte bar præg af...)

I efteråret 1997 fik alle klubber under Dansk Boldspil Union mulighed for gratis at komme på Internettet. Alle modtog de en pakke med et modem og noget kabel, samt et tilmeldingsskema, og så skulle man selv kunne koble sig på ...

Den svære start

Selv lå jeg syg da vi modtog denne gave fra DBU. Jeg havde i nogen uger ligget i sengen, delvis lammet i benene af urinsyregigt (det, som onde tunger kalder for en velfærdssygdom!)
Men der kom jo hele tiden besøgende venner med forsyninger og gode råd, og sammen tog vi beslutningen om at sende Hjembæk IF ud i Cyberspace.
Det var ikke nogen let opgave, for vi havde ingen som helst anelse om hvordan man bar sig ad, men efterhånden fik jeg pejlet da mig ind på lidt af fiduserne; og tid havde jeg jo nok af.

Miss Hjembæk

Det var også i de dage at Miss Hjembæk, under megen morskab, blev født, og hun har siden, i perioder, været fast inventar i mere eller mindre vellykkede udgaver... Mange troede dengang i fuldt alvor, at hun var en lokal pige fra Hjembæk og omegn, som villigt stillede op for fotografen.

Venstrebladet og Folkebladet skrev mange spalter om Hjembæks hjemmeside og var imponerede over at vi, som eneste lokale forening, havde en hjemmeside på nettet. Ikke en gang klubber som Holbæk eller Kalundborg var med; heller ikke kommunerne havde hjemmesider dengang. Og at finde en lokal butik på nettet var en umulighed.

Hjembæk havde på det tidspunkt mange fodboldhold, og det var et stort arbejde at ajourføre stillinger og resultater på hjemmesiden, men det lykkedes alligevel altid at holde den opdateret.

Brud med bestyrelsen

I 2001 kom det helt store opgør med bestyrelsen for Hjembæk IF, som ikke kunne acceptere at blive kritiseret for nogle dispositioner omkring ølpriserne. Man tog 10 kroner for pilsnerne når det var en fodboldspiller som købte dem, mens klubbens petanquespillere kun skulle betale 6 kroner pr. stk. (en del af bestyrelsesmedlemmerne spillede selv petanque)

Det udløste en ophidset debat på hjemmesidens forum, og jeg lukkede kort tid efter adgangen til siden, hvad bestyrelsen blev meget sure over.
I stedet startede jeg www.hjembaek1.dk som privat hjemmeside, men med nøjagtig samme indhold som på den oprindelige hjemmeside.
Meningen var nu, at bestyrelsen selv ville lave en officiel hjemmeside, men der udkom aldrig så meget som et komma.

Ro i lejren igen

Efter en del opstandelse i det lille lokalsamfund endte det hele i al fordragelighed med, at jeg fortsatte som privatperson på domænet www.hjembek.dk, som jeg faktisk selv var ejer af. Denne side er nu helt privat, men bliver overalt betragtet som en officiel side for Hjembæk IF's fodbold.

Og ølpriserne? Fodboldspillerne fortsatte med at betale 10 kr. pr. stk.
Hvad petanquespillerne og deres tilskuere betaler ved jeg stadig ikke, da jeg sjældent overværer dette spil, som minder meget om curling på grus og som sikkert er vældigt hyggeligt at spille.

Petanqueafdelingen havde frem til 2004 deres egen sektion på hjemmesiden. Men det blev droppet igen, da det er svært at holde resultater og andre nyheder ajour, når man ikke selv ved så meget om sporten.
 

I 2006 trak Hjembæk IF sit sidste 11-mands fodboldhold, og nu spilles der kun 7-mandsfodbold for oldboys.
I 2017 blev også dette oldboys hold endegyldigt trukket ud af turneringen.