Info om Fodbolden i Hjembæk

Historien om HIF (redigeret maj 2014)

Hjembæk Idrætsforening er stiftet engang i 20’erne; efter at byens to daværende klubber slog pjalterne sammen, og indgik alliance. I årene derefter gik det op og ned for fodbolden i Hjembæk; nogle år var der slet ingen hold tilmeldt i turneringerne.

Først omkring 1967 kom der rigtigt gang i den, og siden 1970 har klubben altid haft mindst to seniorhold med hos Sjællands Boldspil Union.
I fire sæsoner, nemlig 1972, 1976, 1977 samt 1980 havde Hjembæk tre herreseniorhold med i turneringen; en præstation af en by med kun små 300 indbyggere !

I sæsonerne 1977, 1980 og 1981 lå man i serie 3, og i 1982 blev det til en enkelt sæson i serie 2. Resten af tiden er foregået i serie 4 og serie 5; i 1998 førte serie 5-holdet rækken samtlige runder gennem hele sæsonen, og rykkede op efter en suveræn indsats. 
Desværre måtte holdet ned i serie 5 igen efter kun en enkelt sæson i serie 4, og efter fire år tilbage i "vante" rammer i serie 5, besluttede bestyrelsen i april 2006 at trække det eneste tilbageværende seniorhold.
Kort forinden havde Leif Graversen startet et oldboys hold op i Odsherredsturneringen. Holdet var med i 11-mandsrækken, men har de senere år (fra 2011) valgt at tilmelde sig som 7-mandshold i den private Odsherredsturnering

Her kan du læse meget mere om klubben i gamle dage

Hjembæk havde tidligere store traditioner indenfor damefodbold. I nogle år først i 80’erne var det Hjembæk, der sammen med Aarby, stod for toppen af damebolden i Vestsjælland.
I 1981 vandt Hjembæk serie 1 rækken og rykkede dermed op i sjællandsserien, hvor holdet befandt sig i 15 år i træk; hvilket stadig er rekord for damefodbolden.
I 1996 måtte Hjembæk IF desværre rykke ud af rækken og ned i serie 1, hvor man i 1997 sluttede på 5. pladsen.

I sæsonen 1998 kæmpede damerne for at undgå yderligere nedrykning. De klarede skærene, men i 1999 måtte vi desværre måtte trække holdet. Men til glæde for mange kunne vi afsløre, at der blev tilmeldt et hold i SBU's serie 2-række i sæson 2000, og holdet klarede sig ganske godt.
Men holdet gik igen i opløsning og nogle af spillerne fortsatte i andre klubber.

Desværre kan klubben heller ikke byde på fodbold for børn mere. Det skyldes, at der mangler ledere til at tage sig af det, så hvis du har lyst til at starte ungdomshold op i Hjembæk, så er du hjertelig velkommen til at kontakte os. Der er et drengehold med i DGI's turnering, men det er baseret på eleverne fra Hjembæk Efterskole. Dog er alle unge velkomne til at henvende sig for evt. deltagelse på dette hold, da det drives i HIF's regi.

Hjembæk Efterskole er fra 2010 blevet en del at Hjembæk IF, idet alle eleverne herfra er kontingentbetalende medlemmer af klubben, med ret til at benytte omklædningsrum, fodboldbaner, lysanlæg mv.

I mange år havde vi håndbold på programmet, såvel sommer som vinter, og højdepunktet var i 70'erne, hvor Hjembæk en sæson havde 12 håndboldhold med i turneringen.
Men de tre øvrige klubber i kommunen (Gislinge, Kundby og Svinninge) barslede med en sammenlægning og nedkom i 1970 med klubben Quick 70, som fik hjemsted i den nybyggede Svinningehal. Hjembæk ønskede ikke at være med i sammenslutningen, og det gik langsomt tilbage for håndbolden, som sluttede sin epoke sidst i 80'erne.


Endelig skal det nævnes, at Hjembæk IF har en lille, men velfungerende petanqueafdeling.

 

 

 

 

Her kan du læse meget mere om klubben