29. maj 2003:
Den fløjtende skandale fra Kærby


En kendt dommer i lokale fodboldkredse, har på kun 180 minutter ødelagt og spoleret det image, som Hjembæks fodboldspillere gik og var lidt småstolte over, nemlig at man kan spille fodbold kamp efter kamp, uge efter uge, uden at få advarsler. Blot ved at spille fodbold og opføre sig anstændigt på banen overfor dommer og modspillere.
I elleve kampe på stribe har Hjembæk spillet fair og ordentligt, hvilket diverse dommere har forstået at værdsætte.

Den illusion har dommeren fra Kærby nu totalt spoleret. I de to seneste Hjembækkampe på stribe har han demonstreret en så horribel indsats på banen, at det trodser enhver beskrivelse. Hans eneste formål med at gå på banen er tilsyneladende at demonstrere sin egen magt...
 Intentioner om at lede en sportskamp til fælles glæde for alle aktører er ham totalt fremmed. Hans eneste formål med overhovedet at gå på banen kan kun tolkes som et forsøg på at sørge for, at ingen af holdene for nogen pris må gå fra banen, uden at først have set hans medbragte kort i begge kulører.

I begge kampe har han, i totalt fredelige opgør, svinget omkring sig med kortene til begge hold, og desuden med sin aggressive optræden forsøgt at fremprovokere en ond stemning mellem holdene.
Det er heldigvis mislykkedes for ham, og såvel Hørve som BRIF er - sammen med os -  gået hovedrystende fra kampene uden rigtigt at forstå noget af det hele.
(Hjembæk har vundet begge opgør)

Langt de fleste kampe i serie 5 har stadig dommere, som er sendt ud af SBU, og det er i det store og hele godt nok - men man burde altså luge ud ind i mellem
Selv i dommerkredse ved man jo udmærket godt, at der er brådne kar i blandt dem. Jeg snakker meget ofte med dommere, som er ganske på det rene med, at de må leve med kolleger, der helt ufortjent giver alle i dommerklubben et blakket ry.

Ikke alle fodboldspillere er lige dygtige, og det er alle dommere hellere ikke. Sådan er det. Og alle kan have en uheldig dag.

Men en dommer, der som denne her udelukkende kommer for at demonstrere, i hvor høj grad han kan sætte sit præg på en kamp, burde fremover nøjes med at blæse i fløjten hjemme i baghaven.
Det kunne måske nok irritere enkelte i nabolaget, men ville vel ikke ødelægge dagen for helt så mange personer, som når han fløjter en fodboldkamp.